Tedavisi devam eden hasta sayımız düşmeye devam ediyor. Yoğun bakımda tedavi gören hasta sayımız bir türlü düşüşe geçmedi. Solunum desteği alanların oranını hâlen düşük seviyede: %35. İyileşen hasta sayımız %90.0’a doğru ilerliyor.
İyileşen hasta oranımız %90.0’a doğru ilerliyor: %89,1 (185,292) Tedavisi devam eden hasta oranımız düşüyor: %8.3 (17,345)
Tedbirsizliğimiz vak’a sayılarının belli bir seviyenin altına düşmesine engel oluyor. Bu da toplam vak’a sayısının nihâi noktasını kestirmemize engel oluyor. Tedbirsiliğimizin etkilerini ayrı bir yazıda analiz etmeye çalışmıştım. Ancak son zirveyi gördüğümüz 24 Haziran’dan itibaren günlük vak’alarda %30’a yakın bir düşüş yaşadık (1,492 –> 1,053). Bu düşüş hızı iki basamaklı sayılar için Ağustos 2. haftayı bize işaret ediyor.
Toplam kayıpta yoğun bakımda olan hastalarımızın sayısında azalma eğilimi başlamadan nihâi noktayı kestirmek zorlaşıyor. Yoğun bakım ve buna bağlı olarak solunum desteği alan hasta sayımızın önlenemez artışı 65 yaş üstü büyüklerimizin sosyal hayata dahil olması ve tedbirsiz sosyal hayatın etkilerinin neticesi maalesef.Bu yaş grubunun tedbirli dönemde ne kadar koruma altında olduğunu ayrı bir analizde değerlendirmeye çalışmıştım. Günlük kayıplarda ise ufak dalgalanmalarla düşüş eğilimi devam ediyor. Hâlen Temmuz’un ikinci haftasında tek basamaklı sayılara düşeceğimizi bekliyorum.